Opticks 2.0 voor Solcon Internet

Webapplicatie, en huisstijl in opdracht van Solcon Internetdiensten.

In opdracht van Qaleido International heb ik een web applicatie gerealiseerd voor de automatisering van GPON glasvezel internet aansluitingen.

Wanneer een klant van Solcon een nieuw abonnement af wil sluiten, wordt in Opticks 2.0 gecontroleerd of dit mogelijk is voor het opgegeven adres. Indien mogelijk wordt de order ingeschoten in Opticks 2.0, vanuit het order systeem van Solcon.

Opticks 2.0 zorgt vervolgens voor de automatiseren van het gehele aansluit traject. Het controleert in externe systemen of de glasvezel kabel al daadwerkelijk aanwezig is, en of deze reeds gepatched is. Het maakt orders aan bij externe partijen voor het patchen van aansluitingen. Het is ook verantwoordelijk voor de registratie van de nieuwe glasvezel klant (dit gebeurd zodra de modem actief wordt,) en configureren van de modem met het juiste abonnement (denk aan internet snelheid, TV toegang, telefonie.)

Dit systeem is ontwikkeld in Symfony 3.2 met PostgreSQL database. Het maakt koppelingen met externe system d.m.v. SOAP en TL1 over U2000. De data in Opticks 2.0 wordt beheerd d.m.v. Sonata Admin.

Naast de ontwikkeling, heb ik ook het logo voor dit product ontworpen.